ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ: ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ

Στην πηγή της καλύτερης ποιότητας

Το χαρμάνι είναι η βάση της ποιότητας του καφέ. Ποιότητα που αγγίζει την τελειότητα, ξεκινώντας από την επιλογή της καλύτερης δυνατής πρώτης ύλης: τον κόκκο του καφέ που φυτρώνει στον αειθαλή θάμνο Rubiacee Coffeea. Οι πιο συνήθεις ποικιλίες κόκκων είναι οι Arabica και Robusta.

Δεν μπορούμε να αποκαλέσουμε ένα φλιτζάνι espresso ολοκληρωμένο με μία μονάχα ποικιλία καφέ. Η παραγωγή ενός φλιτζανιού espresso είναι ανάλογη με την τέχνη ενός ζωγράφου να αναμιγνύει χρώματα, ή με μια συμφωνία που εκτελείται από πολλά μέλη ορχήστρας. Η Segafredo Zanetti διαλέγει τις καλύτερες ποικιλίες Arabica και Robusta, πραγματοποιώντας συνεχώς αυστηρότατους ποιοτικούς ελέγχους, και τις αναμιγνύει προσπαθώντας συνεχώς για το καλύτερο δυνατό προϊόν.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ: Ο ΜΥΛΟΣ ΚΑΦΕ

Ένα σημαντικό βήμα μπροστά στην ποιότητα

Ο μύλος άλεσης είναι το πρώτο κύριο εργαλείο μεταμόρφωσης του προϊόντος διαθέσιμο στον καταξιωμένο barista. Από το καβουρδισμένο χαρμάνι στους αλεσμένους κόκκους. Η σημαντικότητα του είναι ουσιώδης για την παραγωγή ενός απολαυστικού και ποιοτικού φλιτζανιού espresso.

Τα μαχαίρια των μύλων άλεσης δεν εχουν μεγάλη μεγάλη διάρκεια ζωής και προτείνεται η αντικατάσταση τους μετά την άλεση 350-400 κιλών καφέ σε περίπτωση επίπεδων μαχαιριών και 600-800 κιλών σε περίπτωση κωνικών μαχαιριών. Ο τακτικός καθαρισμός του αποθηκευτικού χώρου (σιλό) και του δοσομετρικού θαλάμου ενός μύλου είναι μια απαραίτητη και σημαντική ρουτίνα. Η όψη ενός καλά καθαρισμένου σιλό στα μάτια των καταναλωτών υποδεικνύει τις ικανότητες του barista, και υπογραμμίζει την ποιότητα της άλεσης του καφέ.

Ελέγξτε την άλεσή σας:

Σωστή Άλεση

Χοντρή Άλεση

Ψιλή Άλεση

SM 97 Instant

Μύλος αυτόματος

SM 97A

Μύλος με δοσομετρικό

ΤΡΙΤΟ ΒΗΜΑ: Η ΜΗΧΑΝΗ ESPRESSO

Το σημείο συνάντησης ανάμεσα στην τεχνική του καφέ και την κουλτούρα

Η μηχανή espresso είναι το δεύτερο κύριο εργαλείο διαθέσιμο στον καταξιωμένο barista. Από τους αλεσμένους κόκκους στο ρόφημα. Η Ιταλική σχολή έχει δημιουργήσει διαφορετικά είδη μηχανών παραγωγής espresso ανά τα έτη, όμως η κουλτούρα της μπάρας είναι συνδεδεμένη με την παραδοσιακή μηχανή καφέ.

Κατά πολλές έννοιες ο καφές θα είναι πάντα τόσο καλός όσο η μηχανή και το άτομο που τον ετοιμάζουν. Στη Segafredo Zanetti Hellas διασφαλίζουμε ότι οι μηχανές, που προσφέρουμε στους επιχειρηματίες πελάτες μας, είναι οι καλύτερες της αγοράς. Διότι μόνο με μια άριστη μηχανή μπορείτε να παράξετε ένα άριστο φλιτζάνι καφέ.

Σειρά 100

Σειρά 105

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για να έρθετε σε επικοινωνία με το κατάλληλο άτομο για τις ανάγκες σας.